Wat is een grind stabilisatie systeem

Grindplaten worden ook wel honingraadplaten genoemd. Ons Gravel Fix stabilisatie systeem is een samengesteld product (composiet). Onder de zogenaamde grindplaat of honingraadplaat is een vlies aangebracht waardoor het grind, zowel bij het vullen als later bij gebruik wordt opgesloten en goed op zijn plek blijft. 

Grondstoffen voor het maken van ons grind stabilisatie systeem

Gemaakt van gerecycleerde polypropyleen (de zwarte grindplaten) of nieuw polypropyleen (witte grindplaten). Het vlies onder de grindplaten (grintplaten) is ook gemaakt van polypropyleen.

Recycling van het grind stabilisatie systeem

Onze Gravel Fix stabilisatie platen zijn volledig recyclebaar aan het einde van de levenscyclus en Cradle to Cradle certified.

Technieken voor productie van het grind stabilisatie systeem

Middels spuitgieten en hoge precisie worden de kunststof grindplaten geproduceerd.
De celstructuur is hexagonaal (honingraadstructuur) en heeft hierdoor een groot draagvermogen. Het vlies wordt uitsluitend gekoppeld middels thermische verbinding, dus niet verlijmd. De witte grindplaten (grintplaten) worden geproduceerd in Europa met duurzame energiebronnen en is Cradle to Cradle certified.
In combinatie met het sociale bedrijfsbeleid onderstreept dit onze bedrijfsvisie om zoveel mogelijk ecologisch verantwoorde en duurzame oplossingen aan te bieden.

Toepassingen voor het grind stabilisatie systeem

Voor parkeerplaatsen en opritten paden en service wegen
parken, golfbanen en begraafplaatsen wandelpaden en terrassen.

Keuze voor het gebruiken van het grind stabilisatie systeem

Wanneer een snelle en eenvoudige methode wordt gevraagd voor een stabiel en waterdoorlatend grindoppervlak. Stabiliteit voor zowel voetgangers als auto’s, zelfs voor vrachtwagens. Uitstekende mobiliteit voor een ieder, zelfs diegene met hoge hakken of gebruikers van fiets, motor of rolstoel. Terrasmeubelen en ladders staan stevig, ze zakken niet meer in het grind. Volledig waterdoorlatend, dus een droog oppervlak ook na veel regen. Regenwater wordt direct teruggevoerd naar het grondwater. Het vlies zorgtvoor extra stabiliteit, maximale waterdoorlatendheid
en beperking van onkruid.

Op verzoek sturen wij u graag de handleiding voor INSTALLATIE & ONDERHOUD.

Bekijk hier de volgende mogelijkheden van gras- & grindplaten: