Wat is de DUCODA

Ducoda staat voor “Dutch Convertible Dam”, in het nederlands “Nederlandse opklapbare dijk”. Het is een in eigen beheer bedacht en ontwikkeld concept voor het snel, goedkoop en “low cost” bouwen van een nooddijk om (tijdelijk) hoog water te keren.

Grondstoffen voor het maken van de Ducoda

De diverse noodzakelijke onderdelen van de uiteindelijke Ducoda zijn zowel van bewerkt en behandeld staal, aluminium en polypropeen. Optioneel is de speciaal geprefabriceerde folie van pvc.

 

Recycling van de Ducoda

De basisonderdelen van de Ducoda zijn volledig recyclebaar aan het einde van de (lange) levenscyclus. Dooradat de materialen vele malen herbuikbaar en duurzaam zijn zal de recycling lang kunnen worden uitgesteld.

Technieken voor productie van de Ducoda

Specialistische metaalbewerking is een belangrijk onderdeel voor het maken van de profielen, noodzakelijk voor het functioneren van de Ducoda. De metaalbedrijven waar we mee samenwerken zijn werkzaam in de sociale arbeidsvoorziening. Betrokkenheid, kwaliteit, veelzijdigheid en flexibiliteit zijn dan ook hun/onze kernwaarden en noodzakelijk voor het vakkundig produceren van de diverse onderdelen. De vakmensen, veelal met een arbeidsbeperking, zijn in dienst van de betrokken metaalbedrijven en hen wordt daar een belangrijke werkplek geboden.

De hierboven genoemde recyclebaarheid en duurzaamheid in combinatie met het sociale bedrijfsbeleid onderstreept onze bedrijfsvisie om zoveel mogelijk ecologisch verantwoorde en duurzame oplossingen aan te bieden.

Toepassingen voor de Ducoda

Daar waar een “tijdelijke” en snelle voorziening nodig is om water, of andere vloeistoffen, te keren.

Keuze voor het gebruiken van de Ducoda

Wanneer een snelle en eenvoudige methode wordt gevraagd voor een tijdelijke stabiele (water)kering. Daar waar mogelijk proberen we samen te werken met bedrijven die leer- en werkplekken bieden aan gemotiveerde medewerkers die zich verder willen ontwikkelen en bekwamen tot vakmensen. Ze leveren kwaliteit zoals u dat van ons gewend bent. We hanteren korte communicatielijnen, korte doorlooptijden en een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Als u tot aankoop van de Ducoda overgaat dan werkt u, samen met ons, mee aan uw doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Op verzoek sturen wij u graag de handleiding voor INSTALLATIE & ONDERHOUD.

Bekijk hier de volgende mogelijkheden van DUCODA:

Bij Ockels Geoprodukten staat de wens van de klant voorop. Met meer dan 20 jaar ervaring staan wij u hiermee met raad en daad terzijde. Bel ons voor een vrijblijvend advies.

Neem contact met ons op via 06 537 734 10, info@ockels-geoprodukten.nl of vraag hier online een vrijblijvende offerte aan.